In de tuin werken, en fysieke arbeid in het algemeen, kost energie. Om dat voldoende te hebben is het belangrijk dat je goed eet. Ik kwam erachter dat ik na de lunch met een goede twee uur werk alweer helemaal leeg was en nodig een marsje ofzo moest hebben. Ik had niet het idee dat dat klopte! Ik heb me dus verdiept in het aanbod van voeding en langzamerhand ben ik erachter gekomen dat hetgeen de gemiddelde winkel aanbiedt, grotendeels bestaat uit ingrediŽnten waar een gezond lichaam absoluut geen behoefte aan heeft en er zelfs ziek van kan worden. Met dat uitgangspunt was de volgende stap, wat dan wel?, niet zo moeilijk. Om goede recepten te vinden, en leveranciers die de goede ingrediŽnten kunnen leveren, viel in eerste instantie niet echt mee.

Enerzijds gelukkig, anderzijds juist niet, is gezond eten momenteel een beetje een hype geworden. Het betekent dat de gemiddelde supermarkt nu ook zogenaamde superfoods aanbiedt, maar wel tegen de hoofdprijs en in belachelijk kleine verpakkingen. Ik ben daar niet blij mee. Het is van belang dat mensen goed kunnen eten voor een betaalbare prijs. Zoals de dingen nu aangeboden worden zijn degenen met een smalle beurs zowat verplicht om de rommel van de fastfoodketens te eten omdat dŗt nog enigszins betaalbaar is. De echte kosten komen dan later, als blijkt dat het allemaal minder goed voor je was dan gedacht.

Ik heb een paar boeken uitgezocht, twee ervan hebben we zelf hier in huis, en de andere drie ken ik wel maar heb ik zelf niet. Klik er een aan, kom op de site van Bol.com, en lees daar de verdere omschrijving. Wellicht vindt u 't interessant genoeg om er eens mee te experimenteren. Mijn eerste boek in die richting staat er ook bij, Oersterk Koken, en dat ligt hier nog immer in de keuken want er staan zoveel gezonde dingen die ook nog lekker zijn, dat ik dat dichtbij de hand wil hebben.

Want dat het gezond moet zijn is duidelijk, maar als het dan ook nog lekker is kost 't ook stukken minder moeite om je een beetje aan deze manier van eten te houden. Voor wat meer inzicht in wat we hier thuis eten kunt u een kijkje nemen op mijn eet-facebook-pagina, "Lekker Nassen Met Frankie." Ik zal u met alle plezier toevoegen.

Oh, bijna vergeten, ik hoef tegenwoordig niet meer om half drie een marsje te eten.

 

 

 


 

 terug naar keuzeblad