Buxusrupsen.

Het is een echte plaag en het grijpt razendsnel om zich heen. Er is gelukkig een middel dat helpt en wel zodanig dat andere organismen, bijen, vlinders, een veelheid aan insekten, er geen last van hebben. Ook jonge vogels die door hu ouders gevoerd worden met aangetaste of dode rupsen hebben geen last van dit middel. Het is een bacteriepreparaat en het wordt met een drukspuit of in het klein met een plantenspuit verdeeld over de Buxusstruiken. Wanneer de rupsen hiervan vreten krijgen ze het preparaat binnen, stoppen ze binnen een uur met vreten en zijn ze binnen een dag dood. Omdat het middel het hele seizoen op de plant zit komt een volgende generatie rupsen ook niet aan bod. Ik sproei zelf een tweede maal eind augustus-begin september omdat de planten dan weer nieuw blad hebben gevormd en dat is dan nog vrij van het middel.
Het werkt dus  en het heeft geen nadelig effekt op andere levende wezens.

De middelen die in het gemiddelde tuincentrum in de schappen staan zijn stuk voor stuk niet selectief en nemen in hun strijd ook een heleboel nuttige insekten mee zoals bijen  vlinders en waterorganismen. Dat is zeer kwalijk, ik vraag me af waarom mensen die natuur propageren dergelijke rommel nog in hun schappen hebben staan.

Ze moeten zich diep schamen.  

Het middel wat ik aanbeveel heet XenTari.

Het wordt geleverd in een doosje met daarin 15 zakjes van 1 gram. 1 gram gaat in 1 liter water en daarmee besproei je 10 vierkante meter Buxus. Dat doe je dan 2 maal per jaar

Ik zelf doe er per gram xentari ook nog een tablet Healthmix bij. Dit is een bladmest die zorgt dat de plant vlot herstelt.

Te verkrijgen bij

www.topbuxus.com 

of

bol.com 

 

 

 

terug naar keuzeblad