'De Tuinen van Frank Goeijenbier'  

   Fijnhovenier - Tuincoach - Steenbreker - Ontwerpbureau - Permacultuur

Naaldwijk   

 

Welkom op de Natuurtuinen website.

Op de verschillende pagina's worden een aantal zaken die met tuinen en natuur in het algemeen te maken hebben besproken. Net als een tuin is deze site dynamisch, er komt soms wat bij en er gaat weleens wat af.

Ik ga er vanuit dat er niets leuker is als zelf dingen uitzoeken. Ik kan u, als klant van mijn bedrijf, wel adviseren over de aankoop van accessoires voor uw tuin, maar het is stukken leuker als u daar zelf de tijd voor kunt nemen. Om die reden ook heb ik zelf geen winkel. Het aanbod zou altijd te beperkt zijn.

Verder hou ik van lekker eten en daarnaast ben ik ook nog een fervent muziekliefhebber. Daarom, en ook een beetje voor de lol, heb ik hier en daar in de tekst kleine linkjes verstopt. Als u zo'n linkje tegenkomt en aanklikt komt er een receptje tevoorschijn of er gaat een liedje spelen.

Ik wens u veel kijk-, lees- en luisterplezier,

                                

    Frank Goeijenbier

                         

 

              

  

 

Doel van en idee achter mijn bedrijf:

Ik draag de natuur een warm hart toe. Daarom probeer ik in al mijn projecten een samenwerking met de natuur aan te gaan. Wanneer je buiten goed om je heen kijkt kun je zien dat daar, waar voor planten èn dieren samen plaats is, het meest te beleven valt. Daarom probeer ik in elke tuin zodanig te werk te gaan dat er zowel voor u als tuinbezitter, rust, plezier en ontspanning, als voor een veelheid aan dieren, nestgelegenheid, schuilplaats en voedsel te vinden is.

Daarnaast probeer ik, waar mogelijk, reeds aanwezige beplantingen en materialen opnieuw te gebruiken, of in het nieuwe tuinplan in te passen. Nieuwe materialen gebruik ik ook (Natuurlijk!), maar dan liefst wel van duurzame aard of afkomst. Gebakken stenen, milieuvriendelijk geteeld (hard-)hout, enz. hebben mijn voorkeur. Ik gebruik geen chemische middelen omdat deze als middel erger zijn dan de kwaal die je ermee te lijf wilt gaan.

Ik heb me voorgenomen mijn bedrijf klein te houden en ik heb dan ook geen medewerkers in dienst. Kleinschalig werken bevalt mij prima. Aandacht voor detail en gemotiveerd werken staan daarbij hoog in het vaandel. Wanneer echter het werk daarom vraagt, bijvoorbeeld bij grotere objecten, schakel ik wel specialistische hulp in.

Het woord visie is wellicht wat hoog gegrepen, ik ben ook zeker geen purist, maar ik heb wel degelijk mijn gedachten over hoe ik mijn werk het best kan uitvoeren. Daarbij heb ik in de loop van de tijd een aantal keuzes moeten maken en stukje bij beetje een manier gevonden om praktijk en theorie te laten samensmelten in een manier van werken die voor mij handig, en voor het milieu minimaal schadelijk is.

Om bij te blijven in het groene vakgebied volg ik regelmatig cursussen en om dezelfde reden heb ik me aangesloten bij wilde weelde, vakgroep natuurrijke omgeving en VHG de vereniging van hoveniers en groenvoorzieners Alle leveringen en diensten worden verricht onder de Algemene Consumenten voorwaarden van VHG.

In 2019 heb ik me via een jaarcursus verdiept in Permacultuur en in de zomer was er ook nog tijd voor een korte cursus die handelde over groene speelpleinen bij scholen, kinderdagverblijven, etc.

Aangesloten bij Bewust Westland

Aangesloten bij Wilde Weelde - Vakgroep natuurrijke tuinen, Lid van VHG Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, Partner van Klimaatkrachtig Delfland en aangesloten bij Bewust Westland.

Al enkele jaren bied ik de mogelijkheid voor instructie bij het verzorgen van uw eigen tuin. Tuinonderhoud is een vak, er zit veel in en ik kan u tips geven, handigheidjes leren, coachen, begeleiden, zodat u met meer kennis en plezier in uw tuin aan de slag kunt. Onder mijn leiding leert u hoe u de zaken vakkundig, verantwoord en veilig aanpakt. Ik hecht daarbij veel belang aan een correcte lichaamshouding. Moe worden is niet erg, rugpijn oplopen door een verkeerde houding is onnodig en draagt niet bij aan plezier in het werk. Ik let daarom ook op uw werkhouding en zorg er zo voor dat u plezier houdt in het werk in uw eigen tuin.

Wanneer u geïnteresseerd bent in mijn diensten kom ik vrijblijvend bij u aan om kennis te maken en een en ander door te spreken. Voor kontaktgegevens klik hier.

 

Kontakt.....

....opnemen is mogelijk via onderstaand telefoonnummer of via email. Bezoek in de Meloenstraat (kantoor) uitsluitend op afspraak.

Telefoon

Mobiele telefoon 06 - 5158 8703  Wanneer ik juist op een ladder sta, of in een vijver, neem ik meestal niet even gauw op, maar ik bel wel zo snel mogelijk terug.

Postadres

              Meloenstraat 28, 2671 LA in Naaldwijk, in het hart van de gemeente Westland.

E-mail

    stuur mail

  (Anonieme email, zonder naam-adres-woonplaats van afzender wordt niet beantwoord.)

 

Frank Goeijenbier's Fijnhoveniersbedrijf heb ik 1993 opgericht. Deze website volgde enkele jaren later, in 1999. Destijds was ik één van de weinige hoveniers met een website. Die houding, nieuwe dingen uitproberen en zien of het wat kan worden, is één van de pijlers onder mijn bedrijf. Wat je hebt af en toe kritisch bekijken, goede zaken houden, andere zaken proberen te verbeteren, nieuwe dingen die op je pad komen minstens eens uitproberen. Alleen zo kan er vooruitgang geboekt worden.

Copyright 1999- 2020 Alweer het 22e jaar op het wereld wijde web.

 

 

 terug naar keuzeblad