Groen maakt gezond!

Enkele Groene Links

 

Vleermuizen in je eigen tuin? Dat kan wanneer je zorgt voor goede huisvesting. De beestjes komen er graag gebruik van maken, al zijn er plekken in Nederland waar ze nog maar weinig of zelfs niet, voorkomen. Niet geschoten is altijd mis, kijk op de link en zie hoe je zelf een vleermuizen verblijf kunt timmeren. Ik kwam op een nederlandse site een - byzonder slechte - vertaling tegen en daarmee ga ik u niet lastig vallen. De hier gelinkte site is in het Engels tot en met de bouwmaten. Het is wel een zeer uitgebreide site en u kunt er werkelijk van alles over vleermuizen vinden.

===================================

Met ingang van maart 2001 heb ik mijn bedrijf aangesloten bij de Wilde Weelde - Vakgroep Natuurrijke Omgeving. De doelstellingen van deze organisatie sluiten bijna naadloos aan bij mijn eigen kijk op de inrichting van groene ruimten. Kijk eens rond op de site van de Wilde Weelde en vind uit waarom een instelling als deze zo belangrijk is.

===================================

"...........This most colourful garden is situated in the beautiful scenery of West Cork in the South-West of Ireland, with wonderful views west to the Shehy mountains and Nowen Hill. Over 1000 flowers, shrubs and trees can be seen. The staggering amount of beautiful flowers make this the 'must see' garden of West Cork......" 

Klik link and read on at the site. More gardenlinks waiting to be found there.

===================================

In Doesburg een 1,5 ha grote boomgaard van de stichting T Olde Ras. Een lust voor het oog en ook nog tongstrelend!  www.tolderas.nl voor 25 euro per jaar bent u donateur en ontvangt u 4x per jaar het blad Fructus waarin allerhande informatie over de geschiedenis, de teeltmethoden, de vruchten etc. van de verschillnde soorten fruit te vinden is. Een must voor de liefhebber van fruit en alles wat daarmee te maken heeft. Aanrader!

===================================

Schutting/afscheiding/andere zaken  van Wilgentenen? Op deze site alle info.

===================================

Bomenstichting

===================================

vblogo.gif (914 bytes)

===================================

https://www.facebook.com/Bomerij/

Kijkje nemen kan geen kwaad. Bijzonder leuk initiatief. Een veelheid aan fruit die op een hele leuke manier gekweekt wordt. Almere en ruime omgeving.

 

vijvers

Geweldige -Belgische- site over allerlei soorten vijvers en alles wat daarbij komt kijken. Mogelijkheid om vragen te stellen, artikelen, enzovoort. Schrijf je ook in voor hun nieuwsbrief. Een gratis E-zine dat regelmatig met goede informatie over allerhande zaken met betrekking tot vijvers komt.

===================================

houtwal_3_small.jpg (3713 bytes)

Een bijzonder informatieve site! Nee, ik verklap niks, gaat u zelf maar eens kijken. (Als u er bent, doe Guy mijn groeten.)

===================================

 

 

Gestoken of gebeten door een beestje? Kijk hier en vind snel uit wat te doen.


Andere links, er is tenslotte meer te doen dan alleen genieten van uw tuin.

Ook een aanrader!

=================================

Garagepark, neem een kijkje!

=====================================

Vakantie in Frankrijk, of op doorreis? Aan de voet van de Alpen, 50 km van Geneve, 40 km Annecy, ligt dit pension met alle mogelijkheden in de omgeving voor een sportieve, - fietsen of wandelen in de zomer, skien in de winter, -  ontspannende of culturele vakantie. Klik plaatje en vind uit. Doe Tino en Sandrine onze groeten als u er bent. Jaarrond geopend. F.  Website in 4 talen!

===================================

Een tandheelkundig project in Rwanda. Neem een kijkje op deze site en bedenk dat de zaken in de wereld inderdaad, zacht gezegd, vreemd verdeeld zijn.

===================================

Op zoek naar een product dat uw leefstijl gezonder en duurzamer maakt? Wilt u achtergrondinformatie over duurzame producten en diensten? Allesduurzaam.nl is uw wegwijzer in de wereld van duurzaamheid! http://www.allesduurzaam.nl/

===================================

www.virusalert.nl Op deze site een overzicht van bestaande en nieuwe virussen en Hoaxes (nepberichten), compleet met uitgebreide beschrijvingen en recepten om er iets aan te doen. Een goede virusscanner, Norton of McAfee, is zondermeer een vereiste. Toch goed om te lezen wat voor virussen er allemaal zijn en wat ze kunnen aanrichten in uw computer. Het kan geen kwaad om alert te zijn. 

 

terug naar keuzeblad