Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 12

 januari 2018

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde van 2015.

Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

januari 2018: Gelukkig nieuwjaar.

Een rustige maand er is nog niet echt veel te doen. Wat werk voorbereiden, een tweetal renovatieklusjes die bij goed weer in het voorjaar doorgaan, een renovatietuin waar eerst een ontwerp voor moest komen en dan een offerte, het ontwerp is inmiddels goedgekeurd, de offerte kan ik gaan maken, dan een nieuwe tuin waar een ontwerp voor moest komen, dat is nog in bespreking, er is nog ruim tijd voor daar gewerkt kan worden en de details zijn we nog aan het bijschaven. Het werk buiten staat door het regelmatig natte weer op een laag pitje. Wat winteronderhoud in de vorm van snoeien e.d.

Snoeien voor snert. Elk jaar ga ik bij wijze van vrijwilligerswerk deze boom snoeien. Door het jaar heen heb ik nog een paar van die karweitjes maar dit klusje heeft als bijnaam "Snoeien voor snert" Na het werk een lekker bakkie erwtensoep.

               

Deze bamboestam kreeg ik en ik heb er een vogelflat van gemaakt. De verschillende compartimentjes zijn van elkaar gescheiden door een tussenschotje en ik heb aan de hand van gegevens van de Vogelbescherming gaatjes geboord op maat, 32 mm doorsnee en op hoogte, 19,5 cm van de bodem. Nu staat de stam in de tuin op een gunstige plek en hopen we dat er een paar van die hokjes bewoond gaan worden het komende voorjaar. We houden u op de hoogte.

               

In Maassluis stond in een voortuin een rij paaltjes begroeid met klimop. Langzamerhand werden die paaltjes slecht en af en toe brak er een af. Nu heb ik ze verwijderd en een hekwerkje van hardhouten palen en bouwstaalmat geplaatst. De klimop daar weer door gevlochten en daarmee is het al bijna geheel begroeid.

       

Onderhoud in 3 verschillende tuinen in Den Haag. Snoeien voornamelijk, maar door de zachte weersomstandigheden toch ook nog wat onkruid. Dat groeit bij wat minder lage temperaturen gewoon door.

           

In Poeldijk stond deze kerstroos te bloeien en in de leiroos zitten de bottels van afgelopen jaar en nog altijd nieuwe knoppen. Het weer is te zacht. Af en toe zijn er wel geweldig mooie wolkenluchten te bewonderen. Met de lage stand van de zon in januari geeft dat soms een heel mooi beeld.

           

Onderhoud in Monster, een klein randje slechts maar het geeft de straat daar toch een gezelliger uitstraling.

   

Werk in Leidschendam. De foto is gemaakt toen ik net begonnen was. Er ligt nu een nieuw terras maar daar moet ik in de loop van het voorjaar nog een foto van maken, dat is er niet meer van gekomen. In de vijver van de buren lag een laagje ijs, twas toch een paar dagen fris begin januari.

       

Voor een renovatietuin in Delft was ik aan het meten en er stond een kleine boom zowat op de erfgrens. Dat gaat op termijn een probleem opleveren en ook kwam ie in het nieuwe plan niet goed uit. Verwijderen dus.

       

In het kader van de Operatie Steenbreek deze plaat:

   

 

Terug naar het keuzeblad/begin van deze website