Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 13

 februari 2018

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde van 2015.

Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

februari 2018:

Opening in groene tuinafscheiding hier afgesloten met een stukje bouwstaalmat. Klimop erbij en binnen een seizoen is dat hek zowat uit beeld en het gat onherkenbaar.

   

Ik kom thuis op een prachtige dag en zie de takken van de kersenboom zo mooi afsteken tegen de staalblauwe hemel.

   

In Delft een stukje verharding dat bestond uit allemaal kleine stukjes flagstone opgenomen en vervangen door grind. De flagstones waren zeer slecht beloopbaar en het grind nu ligt in nidaplast/honingraat platen die een stabiele ondergrond verzekeren. Hierop kun je veilig lopen. Omdat de platen vanonder bezet zijn met antiworteldoek dat waterdoorlatend is kan regenwater gewoon in de bodem zakken. Een extra voordeel derhalve.

       

In het kader van Valentijnsdag een foto van dit Buxushart in een tuin in Poeldijk

   

In dezelfde tuin een pampasgras, een flinke, die ik elke 3 a 4 jaar kortzet. Dit jaar was ze weer aan de beurt. Daar komt echt een vracht blad af. Ik heb de plant volledig kaal gemaakt en nu kan ze er weer even tegen.

    T

Beleef de lente https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente Kijk mee in nestkasten van verschillende grotere en kleinere vogelsoorten.

 

Terug naar het keuzeblad/begin van deze website