Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 14

 maart 2018

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde van 2015.

Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

maart 2018:

Rijswijk. Afgelopen najaar zwaar gesnoeid in deze tuin en ook nog wat gerooid. Nu was het tijd om er enkele nieuwe struiken te planten. Een Magnolia op stam was goed te tillen. Een Taxus kreeg ik net met de kruiwagen van de auto in het plantgat, maar de Prunus lusitanica was te zwaar. Daar moest ik creatief tewerk gaan. En dat is gelukt, hij staat op z'n plaats. Hoe? #mijngeheim.

       

Vroege voorjaarsbodes. Deze Clematis armandii en Akebia quinata zijn van de klimplanten zowat de eersten die kleur bekennen. Erg mooi.

        

Vorstschade. De gele Choysia en de Prunus lusitanica waren al aan het uitlopen toen er nog een stevige vorst overheen kwam. Daardoor zijn de jongste bladeren bevroren. Afknippen en ze lopen wel weer opnieuw uit. Het is even een rotgezicht maar ze kunnen wel tegen een stootje.

       

Onderhoud in verschillende tuinen in Den Haag, Honselersdijk en Leidschendam. (Niet op dezelfde dag)

               

Vraat door de Taxuskever. Rhododendron en hulst zijn hier behoorlijk beschadigd. Binnenkort een behandeling met nematoden uitvoeren.    

   

Onderhoud in Delft en Den Haag. Ook op wisselende dagen

       

Nog meer onderhoud. Wateringen, Monster, Leidschendam, Rotterdam en Vlaardingen. Wisselende dagen.

                       

    Onderhoud in Den Haag, Pijnacker en Rijswijk waar een roodborstje me gezelschap hield.

                   

Hekwerk plaatsen in Pijnacker.

           

Onderhoud in Leidschendam.

   

De tak van 3 maart in de Oude Kerk.Hier enkele plaatjes van 18 en 21 maart om het verloop aan te geven. De tak doet het goed.
 

           

De dag na de sneeuw waren de temperaturen direct boven 0, en toen de sneeuw was gesmolten stonden de nrcisjes alweer te bloeien.

   

Op verzoek, op 3 maart, een mooie kastanjetak bezorgd bij de Oude Kerk in Naaldwijk. Die staat daar nu in de Kerk en de bedoeling is dat straks met Pasen de tak in blad staat. Benieuwd of dat gaat lukken. Er is vloerverwarming in de kerk en wellicht gaat t allemaal iets te snel. We zullen zien.

               

Het eerste weekend van maart stond in het teken van sneeuw. Mooi wel, en omdat het bleef vriezen, nog even toch, werd het ook niet zo'n drabbige massa maar bleef alles gewoon mooi wit.

   

Terug naar het keuzeblad/begin van deze website