Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 17

juni 2018

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde van 2015.

Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

juni 2018:

Net als in april en mei is er ook in juni weer veel werk verzet. Het was ook in juni erg warm, er viel minder regen maar alles groeide wel voorspoedig.

Rijswijk, enkele jaren terug gerenoveerd en sinds die tijd doe ik hier ook het onderhoud en coaching. De Buxushaagjes waren te breed en te hoog en die heb ik gehalveerd. Loopt weer heel mooi uit. Ook wel behandeld tegen buxusrups, preventief. Ik zou niet willen dat dat mooie jonge blad al direct ten prooi valt aan die bijtgrage rupsjes.

       

Vlaardingen ondehoudsobject. Strak aangelegde tuin.    

       

In mei deze oprit hertegeld. Er was nu 1 tegel gebroken en die heb ik vervangen.

   

Naaldwijk, onderhoudstuinen.

       

Belgie, Hulshout. Lang geleden een ontwerp gemaakt en zie nu hoe mooi zich dat heeft ontwikkeld.

   

Den Haag. Feestje om hier te werken.

       

's-Gravenzande. Achterstallig onderhoud weggewerkt in de vorige maand en nu bijhouden.

           

Den Haag, nog een onderhoudstuin.

   

Rijswijk. Laurierkersen. Ze moeten geschoren worden en in de buitenste laag, het nieuwe blad, zaten een aantal nestjes van spinselmotten. Die heb ik eruit gehaald. Ze kunnen weinig kwaad maar zie eens hoe mooi die zich verpopt hebben.

               

Den Haag, het Paradijs.

           

Als je eetbare zaken in je tuin hebt kun je nog eens wat lekkers maken. Hier Rabarberchello en vlierbloesemlikeur.

   

Deze Buxus in Delft was kaalgevreten door de rupsjes maar ze lopen gewoon weer uit en nu heb ik ze bespoten met Xentari en blijven ze verder gewoon mooi groen.

       

Moerbei in mijn eigen tuin. Mooi, maar vooral lekker.

   

Rotterdam, onderhoudstuin.

       

April, mei en juni stonden in het teken van Operatie Steenbreek. In totaal 1130 tegels opgehaald. Een mooi resultaat voor een eerste jaar.

                       

Almere. Ik mag dit jaar in opdracht van een VVE een aantal malen in Almere verschijnen om onderhoud te plegen aan deze binnentuin. Samen met een groepje bewoners de hagen scheren, onkruid verwijderen, Vaste Planten knippen, alles opruimen en vooral een mooie dag beleven waarbij ik veel informatie geef over de verschillende planten en de meest uiteenlopende tuinvragen mag beantwoorden.

           

Terug naar het keuzeblad/begin van deze website