Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 18

juli 2018

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde van 2015.

Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

juli 2018:

De warmte en de droogte van mei en juni zijn er in juli ook nog volop. Op de foto's zijn de gevolgen van de aanhoudende droogte hier en daar al goed waar te nemen. Op het moment van plaatsen, 17 juli is er voor een aantal provincies in het noorden van het land al een verzoek om spaarzaam met kraanwater om te gaan. De druk kan makkelijk wegvallen door de grote vraag op piekmomenten. Verzoek is, naast minder gebruiken, ook om wat je nodig hebt verspreid over de dag af te nemen om zo pieken uit te sluiten. Regen zou nu zeer welkom zijn.  

Dit nu nog kleine moerbeiboompje groeit snel en zal door zijn treurvorm binnen 1 of 2 jaar een wigwam vormen voor mijn kleinzoon. De moerbeitjes kan ie opeten.

   

In de tuin van een opdrachtgever in aaldwijk staat deze atalpa vol in bloei. Tijdens een feestelijke bijeenkomst konden we daaronder heerlijk in de schaduw verpozen, onder het genot van een glaasje lekkers.

  

In het drukke Den Haag is deze tuin een heerlijk rustpuntje.

   

Zoetermeer, Japanse wijnbessen zijn erg lekker. Ik kom daar te weinig in de periode dat ze rijpen, ;-) De Acanthus staat er hier prachtig bij en eigenlijk heeft heel deze tuin op het moment van de foto, 6 juli, nog weinig last van de droogte.

           

Verderop in Den Haag staan de zomerbloeiers er ook mooi bij.

       

Steenbreek haalde de 1000ste tegel binnen in de Lier en dat werd gevierd met een aardbeienschnitt en een foto in de krant.

   

Stadsreus of soms ook wel de hoornaarzweefvlieg genoemd (omdat ie veel op de gevaarlijker hoornaar lijkt). Niet gevaarlijk dus. Gedetermineerd door mijn vriend Fons, waarvoor mijn hartelijke dank.

   

In Leidschendam is ook ondanks de warmte nog wel wat kleur te zien.

           

Rijswijk, ook zo'n oase.

   

 

Terug naar het keuzeblad/begin van deze website