Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 19

augustus 2018

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde van 2015.

Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

augustus 2018:

Op vakantie in Engeland, Lewes, kwamen we deze plaat tegen.

   

In Den Haag groeit de bloeiende border voorspoedig. Ondanks droogte staat alles er goed bij. Tussen de fruitboompjes, middelste foto, ligt een zweetslang. Watergeven is belangrijk hier, de boompjes staan er pas sinds afgelopen najaar in en moeten zich zetten.

           

Een karwei in Delft. Er moet aan de muur gewerkt worden en een deel van de beplanting moest worden ingenomen.

           

Een slootkant in Bergschenhoek. Normaal gesproken wordt de elzenhaag hier geschoren. Door omstandigheden was dat nu niet gebeurd en nu waren de takken al zo dik geworden dat scheren geen optie meer was. Teuggezet met de grote schaar en wanneer ze nu weer uitlopen op tijd de scheermachine erbij om een gesloten (smalle) haag te krijgen.

      

In Den Haag, stadstuintje. Ook daar willen appeltjes best groeien al zijn ze nu vanwege de droogte wat aan de kleine kant, de smaak zal er iet minder om zijn. De 3e oto is gemaakt in Naaldwijk waar een buxusbolletje door de rupsjes is aangevreten. De ze bol stat niet in ee tuin die ik bijhou maar ik was toch aan het sproeien en heb ze gelijk meegenomen. Zonde om verloren te laten gaan.

           

Den Haag, alweer, onderhoud in een flinke tuin. De 3e foto laat heggenrank zien die zich hier als hekkenrank manisfesteert

           

Uit de eetbare siertuin, wij van eikenblad, paardenbloemen en vlierbloesem.

           

Leidschendam, Zoetermeer eVlaardingen. Zo kom je nog eens ergens.

           

Rijswijk. Deze tui is een coachingsprojekt. De opdrachtgevers doen er momenteel al vrij veel zelf aan en het is wat mij betreft een succesvolle actie. De tuin ziet er prima uit en ze hebben de zaken goed in de hand. Ik kom er voornamelijk voor het grovere werk.

       

Uit Belgie deze foto's van de Paulownia, in het voorjaar kwamen de bloesemplaatjes, nu de vruchtenfoto's.

           

Ook vruchten dit jaar in deze magnolia in Zoetermeer.

       

Tweemaal 3 foto's. de eerste rij voor de onderhoudsactie, de volgende rij nadat ik er mijn best op had gedaan.

           

           

De maand afgesloten in Bergschenhoek. De voortuin zou in de loop van de winter gerenoveerd worden. Buxus die er stond was er slecht aan toe, enkele Photinia boompjes ook en dat is nu alvast allemaal gerooid. De tuin kan binnenkort opnieuw beplant worden.

           

Terug naar het keuzeblad/begin van deze website