Ga terug naar het de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

 

 

Kroniek van een hovenier blad 9

 oktober 2017

Ga terug naar de kroniekpagina om een andere periode te kiezen.

 

Wat doet een hovenier nu eigenlijk. Op deze pagina's staat een doorsnee van mijn werkzaamheden, tuinaanleg, -renovatie, -onderhoud, instructie en -ontwerp. Een kroniek van mijn werkzaamheden. Ik ben met dit overzicht begonnen tegen het einde

van 2015. Heeft u zelf iets te melden, te laten zien, tuin~ of natuurgerelateerd? Stuur mail en als het past plaats ik het hierbij.

Met ingang van september 2017 heb ik de aanpak van deze pagina's weer iets verder verfijnd. Ik zet regelmatig een of meerdere plaatjes op de facebookpagina, Frank Goeijenbier Fijnhovenier - Tuincoach - Ontwerp, en vandaar haal ik dan aan het einde van elke maand de foto's en zet ze op deze pagina's met wat begeleidende tekst. Vaak wel wat meer tekst omdat deze site duurzamer en minder vergankelijk is, als facebook.

oktober 2017:

Dakterras in Delft. Elk voorjaar gaan er in de bakken geraniums en alk najaar worden die weer vervangen door viooltjes. De andere bakken op dit terras zijn gevuld met heesters. Die worden maandeljks nagelopen, onkruidvrij gehouden en gesnoeid.

   

Een tuin in Den Haag. Regelmatig onderhoud. Nu heb ik een stuk van de tuin van verse grond voorzien en daar gaan we later dit najaar fruitboompjes planten.

   

Deze Eucalyptus stond wat scheef en daarom is er een steuntje bijgezet, met een touwtje. Voor je er dan erg in hebt is dat touwtje ingegroeid en komt het boompje er uit te zien alsl op de foto. Dat blijft altijd een zwakke plek. Ik ga het boompje nu afzagen ter hoogte van de beknelling, de takken die daaronde groeien zullen gewoon weer een nieuwe kroon vormen.

   

Bergschenhoek, hoewel maar net oktober tonen de beuken in de haag hier al wat herfstkleur.

   

Den Haag, een onderhoudsobject met vooral groenblijvende beplanting.

   

Amsterdam, een uitwedstrijd. Deze tuin heb ik enkele jaren geleden gerenoveerd en een keer per jaar mag ik aankomen om een en ander na te lopen. De opdrachtgeefster doet zelf eigenlijk al het onderhoud zodat er voor mij steeds maar enkele dingen zijn te doen. Deze keer was er onder het terras aan het water een mol of woelmuis aan het werk geweest, een aantal tegels verzakt en die liggen nu weer stevig op hun plek.

   

Leidschendam, voor- en achtertuin een aantal jaren terug gerenoveerd en hier kom ik wat vaker om het wat grovere werk uit te voeren. Door het mooie weer dit voorjaar heeft de berberis flik gebloeid en nu zit er een ongekend grote hoeveelheid bessen aan. Een prachtgezicht.

           

Een tuin in Zoetermeer naar Japans ontwerp. Elke 5 6 weken mag ik hier onderhoud uitvoeren.

   

 

terug naar het keuzeblad/begin van deze website